Beschrijving

Het grote huis bestaat uit twee delen, het prive gedeelte en het gedeelte voor onze gasten. Het eerste gedeelte was het vroegere woongedeelte. Dit woongedeelte is helemaal aangepast aan onze behoeften van de 21ste eeuw. De inkom is tevens de ruime woonkamer en keuken samen. Het is een grote open ruimte dat een weids gevoel geeft. Deze twee ruimtes worden verwarmd door de knetterende open haard. Daarnaast zijn er in dit eerste gedeelte ook nog twee ruime slaapkamers een toilet en een badkamer voorzien. De eerste slaapkamer is verborgen achter een houten wand en heeft twee eenpersoonsbedjes, een kastje en een authentieke nachtlamp voor wie zich voor het slapengaan nog even wil verdiepen in een spannend boek. De tweede kamer is te bereiken door een gang die zich naast de eerste slaapkamer bevindt. Deze kamer heeft een authentieke, rode tegeltjesvloer (tomettes genaamd) Achter een wandje vind je ook een lavabo en een douche. Er is ook een gezamenlijke badkamer met douche en twee lavabo s daarvoor is er een toilet met uitzicht op een grasveld voor de koetjes. Alles bevindt zich hier op de rez-de-chaussee. Het eerste gedeelte is een gezellig woongebeuren waar vooral in de winter gebruik wordt van gemaakt.

Via een sas, met toilet en authentieke lavabo, kom je terecht in de vide. Deze grote open ruimte is nu een ruime keuken met grote zitplaats geworden. De grote poort is de grootste troef van het zomervertrek. Als deze gigantische poort open staat heb je het gevoel buiten te zijn terwijl je eigenlijk binnen bent. Verder leidt de nog steeds authentieke trap je naar de vroegere graanzolder. Deze heeft plaats gemaakt voor een grote leef- en slaapruimte. Alles hierboven is vervaardigd in echt Frans hout. Vooral het indrukwekkende eikhouten dakgebint is hier heel goed te zien. Helemaal vooraan op zolder bevindt zich de ontspanningsruimte, deze ruimte is voorzien van een massagetafel en gezellig salon. Van bovenafgezien ligt daarachter een ruime kamer voor drie personen. Daarachter ligt de ruime, witte badkamer met ligbad en twee lavabo s en een toilet. Na de badkamer zijn er links en rechts nog eens twee slaapkamers. Alles is te bereiken via een gangetje aan de linkerkant en eentje aan de rechterkant. De hele zolder geeft, hoewel de indeling van de verschillende ruimtes, toch een open gevoel aangezien de kamers geen plafond hebben en je dus naar het geisoleerde dak kijkt.

Het kleine huisje was het woongedeelte voor de vroegere dienstknechten en -meiden. Hierin vind je nog een authentieke broodbakoven in de woonkamer. De keuken en de woonkamer lopen zoals in het grote huis samen en voldoen geheel aan de behoeften van onze maatschappij. De pompbak die hier te vinden is, is er eentje die we vonden in het grote huis en deze hebben we hier hergebruikt. Een trap in de woonkamer leidt je tot de slaapkamer. Daar staan twee tweepersoonsbedjes. Daarnaast is er ook weer een badkamer met douche, lavabo en toilet. Het zicht vanuit de kleine dakraampjes geeft je al een voorsmaakje van de zonovergoten wijnvelden...

De wijnpers bestaat uit drie die grote delen. De originele wijnpers met echt wijntonnen doet nu dienst als gezellige bar. Daarnaast is er een paardenstal. Naast de paardenstal is er nog een opbergruimte.

boe De grote schuur bestaat weerom uit drie grote delen. Een vroegere koeienstal, een plaats voor de tractor en de jeep plus een opbergruimte.De porche is een torentje waaronder zich vroeger de ingang tot het erf bevond. Voorlopig heeft het torentje nog niet meteen een bedoeling, buiten dan de slaapplaats voor onze kerkuil...Verder is er nog de prachtige natuur binnen ons terreintje met gigantische notelaars, fruitboompjes, een vijver en natuurlijk een petanqueplein!